Lancering nieuwe Karavaan der Zotten

Hebben jullie ook wel eens dat je denkt: best leuk, zo’n karavaan, maar wat jammer dat ik deze verhalen op een scherm moet lezen? Dan hebben we goed nieuws: binnenkort rolt de eerste Karavaan der Zotten uit een ouderwetse Riso stencilmachine. Met trots presenteren we hier de voorpagina.

Correctie: eerder stond hier vermeld dat de krant eind november af zou zijn, maar dat moet eind januari zijn

Het stormt in de wereld, dat is alvast duidelijk. Het plaatje is niet helemaal af, het loopt door naar de achterkant, dus wat daar gebeurt blijft nog even een verrassing, maar we zien in elk geval een wereld die ons zorgen baart. We zien donkere wolken, en als je die niet ziet, dan is het tijd om je ogen open te doen. Daar gaan we het over hebben in het magazine.

Maar tegelijkertijd horen we een stem fluisteren, die zegt: maak je geen zorgen… maak je geen zorgen… kijk naar de lelies in het veld… kijk naar de vogels… er komt iets nieuws… Die spanning loopt als een rode draad door ons leven, als het goed is, en ook door ons magazine, gemaakt door en over zotten die je vaker langs ziet komen op deze site.

Mooi roze is niet lelijk

Zoals je ziet bestaat de opmaak uit slechts twee kleuren. Omdat we alles zo analoog mogelijk houden, gaan we het drukken op een oude Riso stencilmachine waar je voor elke kleur een aparte ronde moet draaien. In ons geval groen en roze. Het zal een beetje voelen als een verzetsblad, niet gemaakt om tussen de respectabele glossy’s in de schappen te liggen, maar om stiekem in de regen op de fiets naar je vrienden te brengen!

Binnenkort gaan we aan de slag, gewapend met schaar, lijm en de stencilmachine. Om hem dan over een paar weken tijdens een speciale lancering aan jullie te presenteren.

Wie gaat dat betalen?

We hopen in januari 2000 exemplaren af te hebben. Dat kost ongeveer 3 euro per stuk. Om te voorkomen dat we dat geld van elke lezer moeten gaan innen, willen we het anders doen: we willen jullie, als harde kern en trouwe lezersbasis, vragen om steun. Dat kan op twee manieren:

  1. Je bestelt alvast een stapel en je maakt 3 euro per stuk over aan een van ons. Je komt naar de lancering om de stapel op te halen en deelt hem zelf uit in je eigen netwerk (al dan niet tegen betaling). We hopen door het hele land een paar distributiepunten te maken.
  2. Vindt je dit allemaal te complex of niet handig? Dan mag je natuurlijk ook een gift geven, zodat we een deel van de kranten gewoon voor niets kunnen weggeven.

In totaal hebben we ongeveer 6000 euro nodig voor deze uitgave, en dat komt allemaal goed (‘wees niet bezorgd’) maar het is natuurlijk het mooist als we dit avontuur met een paar mensen kunnen delen.

Laat even weten via mailinglist@karavaanderzotten.nl als je mee wilt doen met optie 1 of 2!

Frank Mulder is schrijver en publiceert onder andere in weekblad De Groene Amsterdammer. Hij woont in een woongemeenschap in de Utrechtse wijk Overvecht met zijn gezin, samen met mensen uit alle hoeken en gaten van de wereld.

Jasper studeert aan de Academie voor Psychotherapie, heeft in Amsterdam zijn eigen praktijk en speelt tot zijn spijt geen rugby.