Colofon

Aart Nederveen

Aart sleutelt als hoogleraar Toegepaste Fysica bij het AMC aan MRI-scanners, is hoofdredacteur van Wapenveld en vindt al jaren inspiratie bij de Franse denker Jacques Ellul.

Arthur Pirenne is clown, theatermaker en clownsdocent.
Als cliniclown speelt hij al 24 jaar in ziekenhuizen, verpleeghuizen en zorginstellingen.
Via  dekselstheater.nl speelt hij zijn eigen producties, vooral in kerken, scholen en buurthuizen.
Via de stichting Art for All maakte hij vele buitenlandse reizen om creativiteit en vrolijkheid te brengen op plekken waar grote armoede is.
Zo reisde hij o.a. naar Rwanda, Zuid Afrika, Noord Thailand,Lesbos, Moldavie, Roemenie en Oezbekistan.
Arthur woont met zijn vrouw Era in een keurig rijtjeshuis in Leeuwarden. Zij hebben 1  dochter; Leoni.
Channa van der Horst

Channa van der Horst woont in het Utrechtse Kanaleneiland en probeert Jezus te volgen in simpele en soms gekke dingen. Ze is enthousiast over de zee, gele verf, gastvrijheid en een wereld zonder muren.

Elizabeth Barrett Browning

Frank Mulder is schrijver en publiceert onder andere in weekblad De Groene Amsterdammer. Hij woont in een woongemeenschap in de Utrechtse wijk Overvecht met zijn gezin, samen met mensen uit alle hoeken en gaten van de wereld.

Frits ter Kuile

Frits ter Kuile woont in het Jeannette Noëlhuis in Amsterdam-Zuidoost. Als Catholic Worker heeft hij een groot hart voor vluchtelingen, gekraakte tuinen en vredeswerk. Zelf noemt hij zich vrolijke rommelaar in de marge.

Gerritjan woont in Diemen maar dat maakt verder niet uit. Hij is fotograaf en actief in het Noëlhuis, een leefgemeenschap in Amsterdam-Zuidoost.

Herman van Veelen

Herman van Veelen deed samen zijn wederhelft Anna Blomgren onderzoek naar christelijke leefgemeenschappen in Nederland. Daarnaast is hij mede-oprichter van de Dorothy Gemeenschap, vader van twee kinderen, en een trotse christen-anarchist.

Jannes woonde in een tent, maar dat mocht niet van de politie. Hij is journalist en schrijft voor o.a. Follow the Money. Zijn nieuwsgierigheid brengt hem soms in zeven sloten te gelijk. 

Jasper studeert aan de Academie voor Psychotherapie, heeft in Amsterdam zijn eigen praktijk en speelt tot zijn spijt geen rugby.

Jeftha onderwijst Machinebouw aan onze hoop voor een betere toekomst, oftewel: is leraar Economie op een middelbare school. 

Josha Mulder

Josha is scholier en wil graag ontdekken hoe je een goede activist kunt zijn.

`Martine van Wolfswinkel (44) is landbouwkundige en natuurliefhebber. Met haar gezin woonde ze twaalf jaar in Peru en Tanzania. Ze is nu projectleider bij A Rocha Nederland, dé christelijke natuurbeweging.

Matthijs Langeraar
Paige Copenhaver-Parry
Paul Kingsnorth
Paul Kingsnorth
Philip Troost

Philip is een eindeloze zoeker op het raakvlak tussen geloven en ervaren. Een prutser en idealist tegelijk en op die spanning gaat hij goed.
Vanuit zijn achtergrond als theoloog en therapeut werkt hij bij Spectrum in Hattem waar in opleiding, training en therapie geoefend wordt in levenskunst.
Verder is hij bekend van verschillende boeken over christelijke spiritualiteit en geloofspraktijk.

Pieter Boom is theoloog en zoekend naar hoe het geloof geleefd kan worden in de moderne samenleving. Inspiratie hiervoor is onder andere het denken van Jacques Ellul. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen en werkt als predikant in Boskoop.

Rik de Droominee woont in Rotterdam als spoken word kunstenaar. Aan de randen van kunst, geloof en bewuster worden vind hij genade en mooie woorden. Hij pleit voor “grace against the machine.”

Ronald Teune

Ronald is techneut van beroep, maar heeft zo zijn bedenkingen bij de vooruitgang der techniek. Bakt zijn eigen brood als ieniemienie-daad van verzet, waar inmiddels een kleine lokale markt voor is ontstaan omdat zelf bakken toch echt het lekkerst is...

Sanne Bloemink
Shima Sabghi

Shima is missionair werker in Utrecht. Ze komt uit Iran.

Stefanie is orthopedagoog.

Susannah Black Roberts

Susannah Black Roberts is redacteur bij Plough magazine en schrijft ook voor andere media, zoals First Things en Front Porch Republic. Ze woont in New York City. Plough magazine is een prachtig tijdschrift, uitgegeven door de Bruderhof, een beweging van leefgemeenschappen die is geïnspireerd op de Bergrede en de eerste christenen. Zo nu en dan nemen we artikelen van Plough over.

Theo Vreugdenhil is pastor van een interculturele buurtkerk in Nieuwegein. Pionier, dominee of priester mag ook. Daarnaast is hij ondernemer in de installatie van zonnepanelen en heeft hij een sociale coöperatie opgezet, waar hij bedrijfjes start met vluchtelingen.