Over ons

Dit magazine begon niet met een magazine. Het begon met een paar vrienden die elkaar vonden in hun ongemak over de strijd tegen corona. Wat volgde was een publiek pleidooi voor het zoeken naar een ‘derde weg’ om met corona te leven. Dat maakte allerlei reacties los en zorgde voor mooie ontmoetingen.

Daarna ging de coronastorm liggen, maar was het gevoel van ongemak klaarwakker. Het zat blijkbaar niet in corona zelf, maar in een laag daaronder. We voelden een crisis die veel dieper gaat. Is het de oprukkende techniek? Het chronische gevoel van eenzaamheid? Onze afbrokkelende kerken?

Bovendien vroegen we ons af: en wijzelf? Wat is onze eigen plek en rol als gelovigen in tijden van crisis? Want crisis is het, dat is dit jaar voor iedereen in volle kracht duidelijk geworden.

We klommen opnieuw in de pen en kwamen tot een heus manifest: Verwildernis. Daarin probeerden we woorden te geven aan ons gealarmeerde gevoel en en lanceerden we een idee: kunnen we een plek creëren waar denkers, dichters en doeners verhalen uitwisselen over wat geloof betekent als de storm opsteekt?

En zo werd Karavaan der zotten geboren. Een bonte stoet aan verpleegkundigen, kunstenaars, journalisten, leraren, consultants en ander pluimage deelt hier wat ze tegenkomen in het onderweg zijn.

Er kan nog meer bij. Als je zin hebt om mee te doen ben je van harte welkom.


Enkele van de zotten

Arthur Pirenne is clown, theatermaker en clownsdocent.
Als cliniclown speelt hij al 24 jaar in ziekenhuizen, verpleeghuizen en zorginstellingen.
Via  dekselstheater.nl speelt hij zijn eigen producties, vooral in kerken, scholen en buurthuizen.
Via de stichting Art for All maakte hij vele buitenlandse reizen om creativiteit en vrolijkheid te brengen op plekken waar grote armoede is.
Zo reisde hij o.a. naar Rwanda, Zuid Afrika, Noord Thailand,Lesbos, Moldavie, Roemenie en Oezbekistan.
Arthur woont met zijn vrouw Era in een keurig rijtjeshuis in Leeuwarden. Zij hebben 1  dochter; Leoni.

Frank Mulder is schrijver en publiceert onder andere in weekblad De Groene Amsterdammer. Hij woont in een woongemeenschap in de Utrechtse wijk Overvecht met zijn gezin, samen met mensen uit alle hoeken en gaten van de wereld.

Jannes woonde in een tent, maar dat mocht niet van de politie. Hij is journalist en schrijft voor o.a. Follow the Money. Zijn nieuwsgierigheid brengt hem soms in zeven sloten te gelijk. 

Jasper studeert aan de Academie voor Psychotherapie, heeft in Amsterdam zijn eigen praktijk en speelt tot zijn spijt geen rugby.

Jeftha onderwijst Machinebouw aan onze hoop voor een betere toekomst, oftewel: is leraar Economie op een middelbare school. 

`Martine van Wolfswinkel (44) is landbouwkundige en natuurliefhebber. Met haar gezin woonde ze twaalf jaar in Peru en Tanzania. Ze is nu projectleider bij A Rocha Nederland, dé christelijke natuurbeweging.

Pieter Boom is theoloog en zoekend naar hoe het geloof geleefd kan worden in de moderne samenleving. Inspiratie hiervoor is onder andere het denken van Jacques Ellul. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen en werkt als predikant in Boskoop.

Rik de Droominee woont in Rotterdam als spoken word kunstenaar. Aan de randen van kunst, geloof en bewuster worden vind hij genade en mooie woorden. Hij pleit voor “grace against the machine.”

Stefanie is orthopedagoog.

Theo Vreugdenhil is pastor van een interculturele buurtkerk in Nieuwegein. Pionier, dominee of priester mag ook. Daarnaast is hij ondernemer in de installatie van zonnepanelen en heeft hij een sociale coöperatie opgezet, waar hij bedrijfjes start met vluchtelingen.